Vuokrausehdot

Tekemällä varauksen ja vuokraamalla asunnon vahvistat lukeneesi vuokrausehdot ja sitoudut niiden noudattamiseen. Soita ihmeessä tai laita viesti jos haluat tarkennuksia sopimukseen liittyen, yhteystietomme löytyvät Yhteystiedot -sivulta.

1. Vuokrasopimus/ Henkilölukumäärä

Sopimus vahvistaa vuokrauksen vuokralaisen ja vuokranantajan kesken. Sopimus on sitova ja koskee sopimuksessa mainittua kiinteistöä ja siihen kuuluvia varusteluja. Asunnossa voi yöpyä korkeintaan sopimuksessa tai internet-sivuillamme mainittu henkilömäärä, ellei kirjallisesti tai sähköpostitse muuta sovita.

2. Lemmikkieläimet

Mikäli asunnon tiedoissa lemmikkieläimet ovat sallittu, on lemmikkien maksimimäärä yksi ellei muuta ole kirjallisesti (s-posti) sovittu. Vuokralainen vastaa kaikista lemmikkieläimen asunnolle tai irtaimistolle mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Asunnon omistaja määrittelee vahingon suuruuden.

Lemmikkieläin varauksessa siivousmaksu aina kaksinkertainen.

3. Tupakointi

Tupakointi on sallittu ainoastaan ulkotiloissa (lasitetulla parvekkeella/kuistilla välioven ollessa suljettuna ja ulkolasien ollessa avoinna). Sisällä tupakoiminen on ehdottomasti kiellettyä. Jos vuokralainen rikkoo vuokraehdoissa mainittua tupakointisääntöä, hän on velvoitettu korvaamaan rikkomuksesta aiheutuvat siivouskulut ja huonekaluihin tai muuhun irtaimistoon kohdistuneen vahingon tai hajuhaitan. Asunnon omistaja määrittelee vahingon suuruuden.

4. Siivous

Jokaiseen vuokraukseen on otettava loppusiivous, jonka hinta mainitaan asunnon esittelysivulla erikseen. Vuokralaisen on kuitenkin huolehdittava asunnon siisteydestä vuokrasuhteen aikana sekä jätettävä asunto luovutettaessa tavanomaista siisteystasoa vastaavaan kuntoon.Vuokralainen vastaa myös siivouaineista ja kustantaa ne itse. Vuokralaisen vastuulle kuuluu puhdistaa kaikki käyttämänsä kodinkoneet (kahvinkeitin, astianpesukone, grilli, uuni yms.). Muussa tapauksessa vuokralaiselta pidätetään kaikki asunnon siivoukseen liittyvät erityiskulut takuuvuokrasta. Loppusiivoukseen kuuluu pyykkien pesu (yksi vuodevaate+pyyhe -setti per henkilö), saniteettitilojen pesu, imurointi ja pintojen sekä lattioiden pyyhkiminen. Loppusiivoukseen ei sisälly astioiden tiskausta eikä roskien tai ruokatarvikkeiden pois vientiä. Mikäli asunnossa on lisävuoteita ja ne ovat käytössä, on loppusiivousmaksu 10,00 € asunnon esittelysivulla mainittua korkeampi. Erityisestä siivouksesta veloitamme 25 euroa/alkava tunti + mahdolliset ylimääräiset pesulakulut, matot, patjat, verhot jne.

5. Vahinkojen korvausvelvollisuus

Vuokralainen on vastuussa kaikista vuokrauksen aikana tapahtuvista vahingoista, rikkoutumisista tai kadonneista tavaroista tai esineistä. Vahingoista on ilmoitettava välittömästi vuokranantajan edustajalle. Kaikki vahingot korjataan mahdollisimman pian, kohtuullisen toimitusajan puitteissa. Jos vuokralainen ei ole ilmoittanut vahingosta lähtöpäivään mennessä, vahinko korjataan vuokralaisen kustannuksella pidättämällä takuuvuokrasta vahingon suuruutta vastaava summa tai tarvittaessa perimällä vahinkoa vastaava korvaus muulla tavoin. Vuokranantajan edustaja tai asunnon omistaja ei ole vakuuttanut vuokralaisia tai heidän omaisuuttaan vuokrauksen aikana.

6. Varausmaksu ja vuokravakuus

Alle kahden kuukauden varauksessa varausmaksu on 23% varauksen kokonaissummasta. Kahden kuukauden ja sitä pidemmissä varauksissa varausmaksu on kuukauden vuokraa vastaava summa. Varausmaksusta osa muuttuu vuokrauksen alettua vakuudeksi (300€ ), joka palautetaan vuokralaisen ilmoittamalle tilille kun asunto on tarkastettu ja todettu olevan asianmukaisessa kunnossa (kahden viikon kuluessa vuokrauksen päättymisestä).

7. Lentokenttäkyyti

Kauttamme on mahdollisuus tilata kyyti lentokentältä asunnolle ja takaisin. Kyydin hinta on 70,00 €/suunta ,. yökuljetukset 22-06 100€.

Yhteen autoon mahtuu enintään 7 matkustajaa. Autossa saattaa olla muitakin matkustajia. Maksu on suoraan kuskille ja aina 70€ per asunto.

8. Maksuehdot

Asunnon varausmaksu on maksetaan välittömästi varausta tehdessä ja loppuosa viimeistään 30pv ennen vuokrauksen alkua (maksuista tulee automaattinen maksulinkki).

Jos varaat asunnon ja varauksen alkuun 30pv tai vähemmän, tilausta tehdessä suoritetaan 100% heti.

Kolme kuukautta ja sitä pidemmissä vuokrauksissa vuokra maksetaan kuukausittain etukäteen ja sähkö maksetaan kuukausittain jälkikäteen mittarinlukeman mukaan (vuokralainen lukee itse mittarin). Loppusiivous, asunnon esittely/lopputarkastus on sisällytetty kokonaishintaan.

9. Reklamaatiot

Jos vuokra-asunto ei vastaa etukäteen ilmoitettua varustelua tai asunnossa on muita puutteita, on näistä ilmoitettava vuokranantajan edustajalle välittömästi virheen havaitsemisen jälkeen. Mahdolliset puutteet siivouksessa tulee myös ilmoittaa vuokranantajan edustajalle välittömästi.

10. Peruutukset

Jos vuokralainen peruu varauksen vajaa 6kk ennen vuokrauksen alkua kaikki maksetut summat pidätetään.

Ei ole Covid peruutuksia tms. Asiakkaalla tulee olla myös oma matkavakuutus mahdollisen sairastumisen varalta ja peruutuksia ajatellen.

11. Internet-yhteys, tietokone, smart-tv

Asunnoissa olevat internet-liittymät toimivat sekä langattomasti (wlan) että verkkokaapelilla (RJ45). Vuokralaiselle annetaan tarvittavat tunnukset, joita käyttämällä hän voi liittää päätelaitteensa verkkoon. Tarvittaessa vuokralainen voi tilata liittämispalvelun TorreTeamiltä voimassa olevan hinnaston mukaiseen hintaan. TorreTeam tai vuokranantaja eivät ole vastuussa internet-liittymän toimivuudesta, mutta TorreTeam välittää vuokralaisen tekemän vikailmoituksen operaattorille. Mikäli vika on käyttäjästä johtuva, operaattori laskuttaa tästä vuokralaista oman hinnastonsa mukaan. Reitittimen (router) resetoiminen laitteen resetointipainiketta käyttäen on aina ehdottomasti kielletty. Resetointipainikkeen käyttäminen saattaa operaattorista riippuen johtaa laitteen uudelleenohjelmointiin, josta veloitetaan vuokralaista operaattorin hinnaston mukaisesti. Asunnossa mahdollisesti olevan tietokoneen tai smart-tv:n käytönopastus/huolto eivät sisälly vuokraan.

Vuokralainen on vastuussa siitä, ettei asunnon internet-liittymää käytetä vuokrauksen aikana lain tai säädösten vastaisesti.

12. Yhteiset tilat

TorreTeam tai vuokranantaja eivät ole vastuussa asukasyhteisön yhteisten tilojen (uima-allas, rappukäytävä, hissi, piha-alue yms.) kunnosta tai niissä tehtävissä remoteista/huoltotöistä. Tarpeen mukaan TorreTeam välittää tiedon ongelmista asianomaiselle taholle.

13. Muuta / käytäntöjä asuntojen vuokraukseen liittyen

Vuokrauksen aloituspäivä voi olla mikä viikonpäivä tahansa. Minimi vuokra-aika on 1 viikko ja maksimi 11kk. Asuntoon voi saapua varauksen alkamispäivänä aikaisintaan klo 16.

Asunnon luovuttaminen tapahtuu varauksen viimeisenä päivänä klo 10 mennessä. Mikäli vuokralainen haluaa jonkin muun järjestelyn, tästä pitää sopia erikseen kirjallisesti tai sähköpostitse ( lisämaksu 50€), muutoin saavumme aina 10.00 asunnolle tekemään lopputarkastuksen.

Jos asiakas haluaa asuntoon 22-06 välisenä aikana on check in henkilökunnan saattelemana, lisämaksu 75€.

Itsenäisille matkailijoille mahdollisuus hakea avain maksutta toimistomme kalterilukosta maksutta, koodin lukkoon saa meiltä sovitusti.

Lentokenttäkyyti yöllä 100€ sisältää asuntoon pääsyn yölläkin ilman muita lisämaksuja. (Paikkoja rajoitetusti)

Asunnon tulee luovutettaessa vastata tulotilannetta irtaimiston, kiinteistön ja pihan osalta. Vahingot veloitetaan ennalta peritystä takuusummasta.

Korvattavan vahingon lisäksi peritään myös työstä aiheutuneet kustannukset. Mikäli takuusumma ei kata koko vahingon aiheuttamaa kustannusta, summa peritään vuokralaiselta kokonaisuudessaan muulla tavoin.

Jos vuokralainen muuttaa kalusteiden järjestystä on se palautettava alkuperäiseksi ennen vuokrauksen päättymistä. Asunnon avaimia ei koskaan saa jättää tai säilyttää oven lukossa sisäpuolella.

Mikäli avaimet ovat sisäpuolella lukossa, pääsee sisälle vain valtuutettu lukkoseppä.

Tästä aiheutuvat kulut maksaa vuokralainen. Markiiseja tai aurinkovarjoja ei saa säilyttää avattuna, vaan ne pitää aina pistää kasaan käytön päätyttyä.

Kadonneista avaimista veloitamme aina 50 euroa. Tulotilanteen ulkopuolella tapahtuvasta ovien avauksesta veloitamme ma-pe päivällä klo (8-20) 50 euroa ja muina aikoina 100 euroa.

Asunnot vuokrataan vain väliaikaiseen käyttöön (arrendamiento para uso distinto de vivienda), joten vuokralaisella ei ole oikeutta muuttaa virallista osoitettaan asuntoihin ellei asiasta sovita kirjallisesti etukäteen.

Asuntoa ei saa edelleenvuokrata eikä asuntoon saa tehdä mitään kiinteitä muutoksia joista voi jäädä pysyvä jälki (taulukoukku, seinävalaisin jne.) ilman vuokranantajan edustajan kirjallista lupaa.

Tarpeelliseksi katsoessaan on vuokranantajan edustajalla oikeus päästä asuntoon esimerkiksi lukemaan sähkö-/vesimittarin, tarkastamaan asunnon kunnon tai muissa näihin verrattavissa tapauksissa.

Tästä vuokranantajan edustajan tulee hätätapauksia lukuun ottamatta ilmoittaa vuokralaiselle vähintään 3 vrk. etukäteen.

Jos asunnonluovutuksesta on sovittu erikseen aika ja tapaaminen ,kunnon tarkastusta varten ja vuokralainen tämän laiminlyö, pidätämme takuuvuokran välittömästi.

Vuokralaisen tulee huolehtia asunnon riittävästä tuulettamisesta homekasvuston välttämiseksi.

Vuokralaisen on noudatettava hänelle toimitetussa ”Vuokralaisen tietopaketti” -ohjevihkosessa olevia asunnon ja irtaimiston hoitamista koskevia ohjeita.

Asunnossa ei saa harjoittaa liiketoimintaa.

Vuokralaisen on osattava suomen kieltä riittävän hyvin ymmärtääkseen vuokrasopimuksen ehdot ja muut vuokrausta koskevat kirjalliset ohjeet.